kartupeļu bumbiņas pončiki krējums šķīvis ēdiens vakariņas pusdienas mērce
Foto: Shutterstock
Kartupeļu pončiki ar kāpostu pildījumu ir kā radīti sātīgām vakariņām, it īpaši, ja pasniegsi tos ar skābo krējumu.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gkartupeļi4 ĒKmanna3 gab.olas300 gkāposti1 ĒKsviests sāls eļļa, cepšanai

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, novāra un karstus saberž biezenī. Pievieno mannu, olu, sāli un labi izmaisa.

2

Kāpostus sašķērē, liek sietā un pārlej ar verdošu ūdeni. Ļauj notecēt.

3

Kāpostus apcep sviestā. Nepiededzini! Kāpostiem pievieno vārītas, sagrieztas olas, sāli un samaisa.

4

No kartupeļu masas veido plāceņus, vidū liek kāpostus. Plāceņa malas aizspiež un ar rokām saveļ bumbiņu.

5

Cep taukvāres katlā 7-9 minūtes 190 grādos.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!