60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
500 gkartupeļi1 gab.ola50 gmilti30 grīvmaize50 gskābs krējums sāls PILDĪJUMAM:250 gšampinjoni20 geļļa40 gsīpoli sāls malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu. Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izrullē.
2
Pildījumam sagriež šampinjonus, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pieliek sāli, piparus un kārtīgi samaisa.
3
Izspiež no kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aizloka ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.
4
Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.
5
Var cept cepeškrāsnī kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.
* iekšā var likt jebko – rīvētu sieru vai malto gaļu vai dārzeņu sautējumu utt.
Iesūtīja: Krizdole
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemAugu eļļaKartupeļiMelnie pipariMiltiRīvmaizeSkābais krējumsŠampinjoniKartupeļu ēdienividējiSīpoli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit