20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 lkefīrs200 gkrējums1 glāzecukurs vaniļa1 ĒKželatīns
Pagatavošana
1
Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un ļauj uzbriest. Uzbriedināto želatīnu, intensīvi maisot, uzkarsē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2
Kefīru, krējumu, cukuru (liek pēc garšas ~1 glāze) un vanilīnu sajauc un puto 5-6 min. Putošanu turpinot lēni ielej želatīnu. Puto vēl 5 minūtes. Salej deserta trauciņos un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
3
Krēmu var ieliet arī lielā traukā un atdzesēt tajā, pēc tam ar karoti salikt porciju trauciņos. Tikai tad jāņem vairāk želatīnu (1,5 – 2 EK).
4
Pasniedz ar ķīseli vai svaigām ogām.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit