360Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 kgķirši1.5 kgcukurs1 lūdens0.5 TKcitronskābe
Pagatavošana
1
Atlasa lielas, gatavas, tumši sarkanas ogas, nomazgā lielā ūdens daudzumā, noņem kātiņus (mīkstas un bojātas ogas neder) un tad uzmanīgi izņem kauliņus.
2
Vienlaicīgi sagatavo sīrupu no cukura un ūdens un liek dzesēties. Atdzisušā sīrupā ieber ķiršus un atliek nostāvēties 3-4 stundas.
3
Pēc tam liek vārīties līdz ievārījums gatavs, 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno citronskābi.
4
Kad ievārījums noņemts no uguns, pusi no iegūtā sīrupa nolej pudelē un pārējo salej burkās. Tādā veidā tiks iegūts gan sīrups, gan ievārījums ar burvīgu garšu.
Iesūtīja: Ieva
KonservēšanaPasniegt atdzesētuCitronskābeĶiršiIevārījumi, džemi un marmelādesKompoti un sulas ziemai
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit