Foto: Shutterstock
Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām garšo gan lieliem, gan maziem.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistas gaļa burkāni selerijas sakne sīpoli pētersīļi sviests vai margarīns sāls, garšvielas zaļumi KLIMPĀM:70 gkviešu milti100 mlbuljons25 gsviests1 ola sāls

Pagatavošana

1

No vistas gaļas vāra dzidro buljonu, nokāš.

2

Gatavo klimpas. Klimpām paredzēto buljona daudzumu lej katliņā, pievieno sviestu, šķipsniņu sāls un visu uzvāra. Maisot ber klāt miltus (miltu vietā var izmantot mannu), turpinot karsēt, līdz masa sabriedusi un veidojas bieza mīklas pika.

3

Klimpu masu atdzesē. Sakuļ olu un iemaisa mīklā. Visu vēlreiz samīca un ar karoti vai rokām veido nelielas klimpiņas.

4

Zupas buljonam pievieno salmiņos sagrieztus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus un selerijas, pieliek piparus, lauru lapas, izveidotās klimpas un vāra, līdz klimpas gatavas.

5

Pirms pasniegšanas zupai pārkaisa smalcinātas dilles vai pētersīļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!