60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gmaltā gaļa2 ĒKskābs krējums šķēlesbaltmaize50 gpiens1 gab.sīpols3 gab.olas asie pipari rīvmaize majonēze
Pagatavošana
1
Liek vārīties 2 olas. Maltai gaļai pievieno pienā iemērktu baltmaizi, krējumu, pieliek sāli, piparus, samaisa, veidojot parasto kotlešu masu.
2
Izveido apaļus plācenīšus.
3
Smalki sagriež sīpolus, apcep, sakapā cieti vārītas abas olas, visu samaisa. Ja ir vēlme, masai var pievienot arī majonēzi.
4
Sagatavoto masu liek uz gaļas plācenīšiem, aizlipina malas, veidojot gaļas bumbiņas.
5
Pildītās gaļas bumbiņas apviļā rīvmaizē, iemērc sakultā olā un vēlreiz apviļā rīvmaizē. Apcep kotletes karstā pannā, līdz rīvmaize iegūst zeltainu nokrāsu.
6
Gaļas bumbiņas kārto uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz gatavs.
Pasniedz ar kartupeļiem un dārzeņu salātiem, var arī ar sēņu mērci.
Lai labi garšo!
Iesūtīja:
PusdienasVakariņasPannā cepts ēdiensPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAsie pipariBaltmaizeMaltā gaļaPiensRīvmaizeSkābais krējumsGaļas ēdieniMajonēzeSīpoliIkdienas maltītei
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit