kvass miestiņš alus medalus
Foto: Shutterstock
Pašgatvotais, gardais kvass ar upeņu lapām.
7Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

500 grudzu maize (ar garozu)40 graugs100 gcukurs5 ĒKūdens upeņu lapas50 grozīnes citrona miziņa

Pagatavošana

1

Rudzu maizi sagriež šķēlēs un krāsnī izkaltē.

2

Maizi ievieto lielā katlā un pārlej ar 4 l verdoša ūdens. Pārklāj ar drānu un atstāj 12 stundas ievilkties.

3

Masu izberž caur smalku sietu. Raugu, siltu ūdeni 5 ĒK un daļu cukuru samaisa. Ļauj ierūgt 20 minūtes, tad pievieno pārējai masai. Visam pievieno atlikušo cukuru un upeņu lapas. Atstāj 1 nakti rūgt siltā vietā.

4

Šķidrumu izkāš caur drānu un sapilda izplaucētās pudelēs. Katrā pudelē ievieto pāris rozīņu un kādu citrona mizu. Pudeles labi aizvāko un atstāj uz 3 dienām ledusskapī.

5

Kad rozīnes uzpeldējušas, kvasu vēlreiz izkāš caur sietu un sapilda atpakaļ pudelēs.

Iesūtīja: sashag

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!