7Sastāvdaļas
grūti
Sastāvdaļas
500 grudzu maize (ar garozu)40 graugs100 gcukurs5 ĒKūdens upeņu lapas50 grozīnes citrona miziņa
Pagatavošana
1
Rudzu maizi sagriež šķēlēs un krāsnī izkaltē.
2
Maizi ievieto lielā katlā un pārlej ar 4 l verdoša ūdens. Pārklāj ar drānu un atstāj 12 stundas ievilkties.
3
Masu izberž caur smalku sietu. Raugu, siltu ūdeni 5 ĒK un daļu cukuru samaisa. Ļauj ierūgt 20 minūtes, tad pievieno pārējai masai. Visam pievieno atlikušo cukuru un upeņu lapas. Atstāj 1 nakti rūgt siltā vietā.
4
Šķidrumu izkāš caur drānu un sapilda izplaucētās pudelēs. Katrā pudelē ievieto pāris rozīņu un kādu citrona mizu. Pudeles labi aizvāko un atstāj uz 3 dienām ledusskapī.
5
Kad rozīnes uzpeldējušas, kvasu vēlreiz izkāš caur sietu un sapilda atpakaļ pudelēs.
Iesūtīja: sashag
Ziemassvētku receptesLīgo svētku un Jāņu receptesKāzu ēdienkarteBēru mielastsRupjmaizeŪdensLimonāde un kvassgrūtiRozīnes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit