Foto: Shutterstock
Heka filejas gabaliņus krēmīgā mērcē, kam īpaši kārdinošu izskatu un lielisku garšu piešķir zaļie zirnīši, pasniedz ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gheka fileja1 sīpols0.5 paprika2 tomāti120 gzaļie zirnīši pētersīļi300 mlsaldais krējums2 ĒKsausais baltvīns sāls malti melnie pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Sīpolu nomizo, sīki sakapā. Pētersīļus sasmalcina. Papriku un tomātus sasmalcina gabaliņos. Ja zirnīši ir saldēti, tos pārlej ar verdošu ūdeni uz 30 sekundēm, tad ūdeni nolej, zirnīšus pārlej ar aukstu ūdeni, pēc 30 sekundēm nolej ūdeni.

2

Pannā uzkarsē eļļu, minūti no katras puses apcep zivs gabaliņus, kas iepriekš pārkaisīti ar sāli un pipariem. Izņem heka gabaliņus no pannas.

3

Pannā liek cepties sīpolus un papriku. Pēc 2-3 minūtēm pievieno saldo krējumu, baltvīnu, sāli un piparus. Maisot karsē mērci 4-5 minūtes, līdz tā sabiezējusi. Tad liek mērcē heka gabaliņus, pētersīļus, zirnīšus, tomātus un karsē vēl 5 minūtes.

4

Pirms pasniegšanas pārslaka ar citronu sulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!