lazanja
Foto: Shutterstock
Viesību galdam vai sātīgām vakariņām - branga lazanja ar ananasiem un spinātiem.
120Minūtes
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
700 gmaltās gaļa (1:1 cūkgaļa : liellopu)500 gburkāni2 gab.sīpoli4 gab.ķiploka daiviņas250 gtomātu pasta750 gtomāti savā sulā vai arī vasarā svaigi tomāti350 gkonservēti ananasi2 gab.paprika1 gab.paciņa saldētu spinātu vai vasarā svaigi spināti500 gsaldais krējums300 gsiers pēc gaumes (es lieku Krievijas)1 gab.paciņa lazanjas makaronu( ļoti plati makaroni nav svarīgi vai tie ir baltie vai ar zaļie garša nemainās.) garšvielas zaļumi lazanjas plāksnes

Pagatavošana

1

Masa Nr.1
Sacep malto gaļu ar garšvielām un liek sautēties lielākā pannā vai traukā( es izmantoju vokpannu, man viņa ir liela un no čuguna, ļoti parocīga lielu daudzumu ēdienu pagatavošanai).

2

Tad notīra, nomazgā un uz rupjās rīves sarīvē burkānus un sacep, tad pievieno klāt gaļai, kas sautējas.

3

Notīra un mazos kubiņos (var arī šķēlītēs, vai kā savādāk, viss ir atkarīgs kādā veidā ir pierasts cept sīpolu) sagriež sīpolu un cep uz pannas līdz tie kļūst zeltaini un pievieno tomātu pastu un nedaudz buljona( tomātu pastu obligāti jācep, savādāk tomātu pastai nav garšas) un, kad ir tā kārtīgi sacepti pievienojam gaļas masai.

4

Tad uz pannas apcepam tomātus savā ( iesaku sagriezt pirms cepšanas) sulā ~ 5. min un pievieno gaļas masai. Svaigos tomātus nevajag cept, bet sagriezt gan vajag.

5

Pēc nomazgājam un sagriežam pusplānos stienīšos papriku, apcepam un liekam klāt gaļas masai. Pašās beigās klāt gaļas masai liek klāt ananasus.Tad visu masu sautē un sajaucam kopā. Viņa sākumā būs ļoti sulīga, bet sautējoties tā nedaudz izžūs .Bet es iesaku, jo sulīgāka masa būs, jo labāk. Protams nevajag taisīt zupu.

6

Masa Nr. 2
Spinātu (saldētus iepriekš jau atsaldē) ieliek katliņā, kam pievieno ~ 3 nelielas daiviņas ķiploku smalki sasmalcinātu.(Te es atkal iesaku rīkoties pēc gaumes, cik smalki vai rupji patīk. To es iesaku ar visiem produktiem, jo lazanja sanāk diezgan plata.) un pielej klāt saldo krējumu(mazo paciņu) un pakarsē līdz sāk vārīties. Tieši tāpat dara ar svaigiem spinātiem un sagriezt.

7

Kad abas masas gatavas jāsagatavo makaroni.

8

Paņem lielu katlu un uzliekam vārīties ūdeni ar eļļu. Kad ūdens vārās, lēnām liekam iekšā makaronus, pavāram ~ 3-4 min un nokāšam sietiņā un noskalojam ar ūdeni. Makaroniem jābūt pusgataviem, bet pēc taustes viņi vairs nedrīkst būt cieti. Uzmanību !!! Jābūt ļoti uzmanīgam, lai makaroni nesaliptu.

9

Makaronu un masu likšana uz pannas:
Ņemam pannu ar aukstajām malām un sāk kārtot makaronus. Makaronus pirmajā kārtā liek vertikālā stāvoklī, tad virsū liek masu Nr. 1, tad atkal makaronu, bet tagad horizontāla stāvoklī. Tad liek masu Nr. 2, tad makaronu vertikālā stāvoklī, tad masu Nr. 1 un atkal makaronu, bet horizontālā stāvoklī. Un virsū rīvētu sieru un visu pārlej ar saldo krējumu. Cep ~ 40 min.

10

Gatavo lazanju atdzesē un atdzisušu sagriežam četrkantīgos gabalos. Lielums pēc tā, cik var daudz apēst. Tad liek traukos (traukiem jābūt tādiem, ko var likt cepeškrāsnī) virsū lejam saldo krējumu, saldo krējumu nedrīkst žēlot, bet arī nepārspīlēt. Pa virsu uzberam sarīvētu sieru. Jāsilda tikmēr kamēr siers izkusis. Kad izņemam no krāsns pa virsu uzberam zaļumus.

P.S. Ja griezīsiet lazanju karstu, tad tā var izjukt. Un vēl noteikti prasīsiet kam tad bērt sieru divas reizes? Tas tamdēļ, lai makaroni nesakalstu cepoties cepeškrāsnī.

Iesūtīja: Linda Varesa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!