lazanja
Foto: Shutterstock
Garda un sātīga lazanja ar Krievijas sieru.
60Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
750 gmalta liellopu gaļa3 ĒKsviests5 gab.sīpoli ĒKtomātu pasta800 gtomāti savā sulā2 gab.buljona kubiņi2 TKbaziliks2 gab.ķiploki daiviņas lūdens sāls pipari500 giepakojums lazanjas nūdeļu1 lpiens100 gmilti50 kgsviests200 grīvēts Krievijas siers sāls

Pagatavošana

1

Apcep malto gaļu un sīpolus.

2

Lielā pannā ielej 1/2-1 l ūdens un ievieto apcepto gaļu, sīpolus, tomātus savā sulā, tomātu pastu, buljona kubiņus, garšvielas un ķiplokus pēc vēlēšanās.

3

Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 20 min.

4

Lai pagatavotu mērci, miltiem pievieno nedaudz piena un labi samaisa.

5

Pārējam pienam pievieno sviestu un uzvāra.

6

Klāt liek miltu masu un maisa līdz vārās apm. 3-4 min.

7

Pannu noņem no uguns, pievieno pusi no siera, un, ja vajadzīgs, pievieno sāli.

8

Lai pagatavotu lazanju, uz pannas izkausē nedaudz sviesta. Tad liek pusi no siera mērces un izveido lazanjas formu.

9

Liek lazanjas makaronus, uz kuriem virsū gaļas mērci, šo pašu darbību atkārto 2 reizes.

10

Pēdējai lazanjas kārtai pārlej atlikušo siera mērci. Cepeškrāsni cep ~15 - 20 min. 225° temperatūrā.

11

Šādi lazanju var pagatavot jau iepriekš un cept ~ 30 min. 200° temperatūrā.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!