Tasty imidžbildes - 6
Foto: Shutterstock
Īpašai maltītei - lazanja ar siera mērci.
75Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
16 gab.lazanjas plāksnes fetas siers, sagriezts gabaliņos gfetas siers, sagriezts gabaliņos800 mlpiens2 ĒKmilti2 ĒKsviests malti baltie pipari estragons gmalta jauktā gaļa garšvielas zaļās olīvas1 gab.bundža tomātu bez mizas olīveļļa garšvielas sāls ķiploki

Pagatavošana

1

Siera mērce: uz pannas izkausē sviestu, iemaisa miltus un nedaudz pacep. Pa porcijām lēni pielej pienu – nepārtraukti maisot, lai neveidotos kunkuļi. Tad piedrupina sieru, pieber garšvielas, sāli un uzvāra.

2

Boloņas mērce: eļļā apcep gaļu, pievieno tomātus un karsē līdz škidrums iztvaikojis. Pievieno sagrieztas olīvas, piespiež ķiploku un garšvielas, lai būtu veidotos asa un pikanta garša.

3

Cepamo trauku ietauko, liek ½ Boloņas mērces, virsū plāksnes, tad ½ siera mērces, lazanjas plāksnes kārta, ½ Boloņas mērce, lazanjas plāksnes kārta, ½ siera mērces. Pa virsu uzdrupina fetas sieru.

4

Cep 200*C ~ 25 – 30 minūtes.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!