Liellopu gaļas veltnīši ar žāvēta speķa un rudzu maizes pildījumu.

Liellopu gaļu sagriež pēc iespējas lielākās 1 cm biezās šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un pipariem.

Gaļas šķēles vienā malā liek tējkaroti pildījuma un cieši satin, drošībai var nofiksēt ar koka irbulīti.

Veltnīšus liek uz pannas sakarsētos taukos ar tinuma malu uz leju un apcep. Pēc tam tos pārliek katlā un pārlej ar verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus, pētersīļus, garšvielas un sautē līdz gatavībai.

Pildījums: sīki sagrieztu speķi apcep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno sarīvētu vai sīki sagrieztu rudzu maizi, samaisa, izkarsē.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!