4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgliepziedi400 gcukurs500 mlūdens1 gcitronskābe
Pagatavošana
1
Ziediem nogriež augļa kātiņu un lapiņu, atstājot tikai pašus ziediņus.
2
Tos liek sietā, skalo tekošā ūdenī, notecina un liek emaljētā traukā vai katliņā.
3
Vienlaicīgi tiek sagatavots sīrups: emaljētā traukā ielej ūdeni, tad pievieno cukuru un vāra 5-7 minūtes, līdz pilnībā izkūst cukurs. Kad sīrups uzvārījies, to uzlej ziediem.
4
Kad beidzot ziedi ir pārsegti ar sīrupu un nosēdušies, katlu liek uz plīts un vāra 30-40 minūtes, līdz ievārījums gatavs.
5
Īsi pirms vārīšanās beigām pievieno citronskābi.
6
Liepziedu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās un sausās burkās.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit