Ātrajā variantā to var gatavot arī no veikalos nopērkamajiem gatavajiem maisījumiem, ko piedāvā vietējie ražotāji, tomēr pašu gatavotā būs, pirmkārt, lētāka, otrkārt, gardāka, treškārt, ideāli atbildīs ēdāju gaumei, jo varēsi gan dažādot garšu, gan pielāgot saldumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rupjmaizes šķēles apgrauzdē no abām pusēm cepeškrāsnī (10-15 minūtes no katras puses). Ja garoza ir ļoti bieza vai melna, to apgriež - maizes zupa no tā kļūs tikai labāka!
Kamēr grauzdējas maize, žāvētos augļus noskalo un, ja nepieciešams, sagriež smalkāk.
Grauzdētās maizes šķēles liek katlā un pārlej ar 6 glāzēm verdoša ūdens. Ļauj maizei apmēram pusstundu nostāvēties.
Izmērcēto un uzbriedināto maizi ar visu šķidrumu izberž caur vidēji rupju sietu vai ar blenderi sasmalcina. Labāk garšos, ja nebūs saberzta pārāk smalki - jājūtas rupjmaizes kriksīšiem!
Pievieno žāvētos augļus un cukuru, nedaudz kanēli. Lai deserts nebūtu pliekans, pievieno nedaudz svaigas dzērvenes (var aizstāt ar svaigi spiestu citrona sulu - pāris ēdamkarotēm).
Katliņu liek uz lēnas uguns un maisot karsē kādas 4-5 minūtes. Tad atdzesē un pasniedz ar sakultu putukrējumu. Nākamajā dienā maizes zupa būs biezāka un to var pasniegt ar pienu.
Lai labi garšo!