ērkšķogas burkā
Foto: Shutterstock
Marinētas ērkšķogas pasniedz pie teļa vai putna gaļas ēdieniem.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgērkšķogas MARINĀDEI:0.5 lūdens350 gcukurs1 glāzeūdens5 krustnagliņas kanēļa standziņa citrona miziņa120 mletiķis

Pagatavošana

1

Ērkšķogas notīra un nomazgā. Zaļas ogas blanšē 3 – 5 minūtes karstā ūdenī vai marinādē. Pusgatavas ogas neblanšē, jo tās ir neizturīgas pret karsēšanu.

2

Marināde: ūdeni, cukuru un garšvielas uzvāra, tajā liek ogas un vāra, līdz ogas kļūst mīkstas, bet nevajag pārvārīt, citādi ogas pārplīsīs.

3

Ogas kopā ar marinādi pilda burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!