9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgērkšķogas MARINĀDEI:0.5 lūdens350 gcukurs1 glāzeūdens5 krustnagliņas kanēļa standziņa citrona miziņa120 mletiķis
Pagatavošana
1
Ērkšķogas notīra un nomazgā. Zaļas ogas blanšē 3 – 5 minūtes karstā ūdenī vai marinādē. Pusgatavas ogas neblanšē, jo tās ir neizturīgas pret karsēšanu.
2
Marināde: ūdeni, cukuru un garšvielas uzvāra, tajā liek ogas un vāra, līdz ogas kļūst mīkstas, bet nevajag pārvārīt, citādi ogas pārplīsīs.
3
Ogas kopā ar marinādi pilda burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit