Foto: Privātais arhīvs
Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie mazsālītiem gurķīšiem, ir to gatavošana visparastākajā polietilēna maisiņā! Šī turklāt ir ļoti elementāra recepte, kas neprasa buršanos ar sāls un cukura proporcijām vai etiķa daudzuma noteikšanu.
240Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kggurķi1.5 TKsāls1 saujadilles1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana

1

Gurķus nomazgā un nogriež tiem galiņus.

2

Gurķīšus liek maisiņā, pārber ar krietnu sauju smalki sagrieztām dillēm, smalcinātu ķiploka daiviņu un pusotru tējkaroti sāls. Maisiņu aizsien un kārtīgi sakrata.

3

Maišeli liek bļodā (sālīšanās procesā izdalās gurķu sula un tā mēdz iztecēt arī ārpus maisiņa), bļodu - ledusskapī. Gurķīši gatavi jau pēc četrām stundām.

Lai labi garšo!

Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves noslēpumu foruma arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!