45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 glāzesmilti0.5 glāzecukurs150 gmedus1 ola0.5 TKsoda50 gmandeles vai rieksti kanēlis maltas krustnagliņas
Pagatavošana
1
Iesit bļodā olu, pieliek cukuru un saberž, tad pieliek medu, kanēli un krustnagliņas, sodu, visu samaisa, iesijā miltus un 5-10 minūtes maisa.
2
Lai mīkla būtu tumša pievieno brūninātu cukuru, šim nolūkam 1-2 gab. cukura uz pannas sabrūnina ar 1 1/2 - 2 karotes ūdens, uzvāra un pievieno mīklai kopā ar medu.
3
Mīklu liek ar eļļu ieziestā veidnē, apkaisa ar miltiem, izlīdzina, var apbērt ar mandelēm vai riekstiem un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.
4
Gatavu atdzesē, sagriež. Var griezt uz pusēm un iesmērēt ievārījumu un virsū glazūru.
Iesūtīja: Cilda
Līgo svētku un Jāņu receptesKanēlisMandelesKēksiPīrāgi un smalkmaizītesMaizeKrustnagliņasLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit