Foto: Shutterstock
Medusmaize ar baltu glazūru un ievārījumu pēc Cildas receptes.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzesmilti0.5 glāzecukurs150 gmedus1 ola0.5 TKsoda50 gmandeles vai rieksti kanēlis maltas krustnagliņas

Pagatavošana

1

Iesit bļodā olu, pieliek cukuru un saberž, tad pieliek medu, kanēli un krustnagliņas, sodu, visu samaisa, iesijā miltus un 5-10 minūtes maisa.

2

Lai mīkla būtu tumša pievieno brūninātu cukuru, šim nolūkam 1-2 gab. cukura uz pannas sabrūnina ar 1 1/2 - 2 karotes ūdens, uzvāra un pievieno mīklai kopā ar medu.

3

Mīklu liek ar eļļu ieziestā veidnē, apkaisa ar miltiem, izlīdzina, var apbērt ar mandelēm vai riekstiem un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.

4

Gatavu atdzesē, sagriež. Var griezt uz pusēm un iesmērēt ievārījumu un virsū glazūru.

Iesūtīja: Cilda

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!