Sastāvdaļas
Pagatavošana
Siltā pienā vai ūdenī iejauc raugu, miltus un iejauc mīklu, pievieno eļļu, sāli, cukuru un mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.
Liek siltā vietā lai rūgst. Kad tā uzrūgusi – aptuveni pēc 30–40 minūtēm, mīklu atmīca un ļauj tai vēlreiz uzrūgt.
Mencu nomazgā, izķidā un apsāla. No iekšpuses un ārpuses apsmērē ar kausētu sviestu.
Mīklu izveltnē ovālā formā un vidū liek zivi ar visu galvu un asti. Virsū liek otru mīklas daļu, savienojuma maliņas pārsmērē ar sakultu olu un aizspiež ar dakšiņu. Dekorē atbilstoši savai izdomai un gaumei.
Pīrāgu ieziež ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī 220°C. Cep apmēram 50 minūtes, līdz mīkla uzpūtusies un ir zeltaini brūna.
Kad pīrāgs cepies kādas 20 minūtes, karstumu samazina uz 180ºC. Gatavu pīrāgu apsmērē ar sviestu.
Iesūtīja: Artūrs