45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
0.5 kgsmilšu mīkla200 gpekanrieksti50 gsviests100 gbrūnais cukurs3 olas (M)250 g"Spilvas" karameļu mērce1 šķipsnasāls1 gab.mazā paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
1
Ietauko un ar rīvmaizi vai miltiem izkaisa zemu apaļu cepamo formu (26 cm diametrs). Mīklu izrullē un ieklāj formā, sabaksta ar dakšiņu.
2
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
3
Uz mīklas liek pekanriekstus tā, lai visa mīkla nosegta.
4
Izkausē sviestu. Olas sakuļ ar brūno cukuru. Olas un sviestu samaisa kopā ar visām pārējām sastāvdaļām, lej virsū riekstiem.
5
Cep sakarsētā krāsnī ~ 25-30 minūtes.
* vislabāk garšo pilnīgi atdzisusi, ir vērts paciesties. Pamēģināju dārgo pekanriekstu vietā izmantot lētākos valriekstus - arī garšīgi, bet nav tas, kas ar pekaneniem.
Iesūtīja: Nora
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuMērcesBrūnais cukursOlasRiekstiSmilšu mīklaSviestsTortes un kūkasVaniļas cukurs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit