pekanriekstu tarte kūka
Foto: Shutterstock
Šīs receptes burvība slēpjas tās vienkāršībā un rezultāta izsmalcinātajā lakonismā.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
0.5 kgsmilšu mīkla200 gpekanrieksti50 gsviests100 gbrūnais cukurs3 olas (M)250 g"Spilvas" karameļu mērce1 šķipsnasāls1 gab.mazā paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

1

Ietauko un ar rīvmaizi vai miltiem izkaisa zemu apaļu cepamo formu (26 cm diametrs). Mīklu izrullē un ieklāj formā, sabaksta ar dakšiņu.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

3

Uz mīklas liek pekanriekstus tā, lai visa mīkla nosegta.

4

Izkausē sviestu. Olas sakuļ ar brūno cukuru. Olas un sviestu samaisa kopā ar visām pārējām sastāvdaļām, lej virsū riekstiem.

5

Cep sakarsētā krāsnī ~ 25-30 minūtes.

* vislabāk garšo pilnīgi atdzisusi, ir vērts paciesties. Pamēģināju dārgo pekanriekstu vietā izmantot lētākos valriekstus - arī garšīgi, bet nav tas, kas ar pekaneniem.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!