45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
50 gkviešu milti125 mlpiens1 ola sāls eļļa PILDĪJUMAM:100 gsēnes (šampinjoni, baravikas, gailenes u.c.)15 gsīpoli15 gsviests vai margarīns sāls, pipari25 mlsaldais krējums pētersīļi
Pagatavošana
1
Pildījums: sasmalcinātus sīpolus sviestā vai margarīnā apcep, pievieno sīki sagrieztas notīrītas, applaucētas sēnes un cep, līdz šķidrums iztvaikojis. Tad uzkaisa sāli, maltos piparus, pielej saldo krējumu un izkarsē. Pēc tam pievieno pētersīļu zaļumus.
2
Uz plānās pankūkas liek sēņu pildījumu, saloka, pankūkas liek ugunsdrošā veidnē, pārsmidzina ar izkausētu sviestu un cepeškrāsnī izkarsē.
Recepte no grāmatas "Latviešu ēdieni" (
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemKviešu miltiPiensPētersīļiPankūkasvidējiGavēņa laika ēdieniLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit