Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mīkla: sviestu ar nazi sakapā, ar nazi iemaisa miltus, sāli, beigās ūdeni. Ar rokām samīca mīklas bumbu un noliek ledusskapī uz stundu.
Tortes formā ar rokām ieklāj mīklu, izveidojot 1,5 cm augstu maliņu.
Uzklāj cepamo papīru un uzber pupiņas vai zirņus smagumam. Liek cepties 180 grādos 15 minūtes. Tad izņem, nober zirņus, un ieliek vēl uz 5 minūtēm. Ņem ārā un pannā atdzesē.
Pildījums: sakuļ olas ar cukura sīrupu vai "zeltaino" sīrupu, kas tagad nopērkams veikalos, un vaniļu. Nav jāputo. Pievieno izkausēto sviestu, naža galu sāls.
Izceptajā formā kārto riekstus, pārlej pildījumu un liek cepties 180 grādos. Cep, līdz masa sastingusi, tikai pašā centrā mazliet trīcoša.
* nav jābaidās, ka mīklai nav cukura klāt. Mīkla ir ļoti, ļoti kraukšķīga, bet pildījums salds un maigs.
**griežot nedrūp.
Iesūtīja: Vina