Foto: Shutterstock
Pekanriekstu kūka - kraukšķīga ar saldu un maigu pildījumu.
140Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.5 glāzemilti1 naža galssāls8 ĒKsviests (ļoti auksts) ĒKūdens (ļoti auksts)3 gab.olas1 glāzebrūnais cukurs0.66 glāzekukurūzas sīrups50 gkausēts sviests vaniļa0.5 gpekanrieksti

Pagatavošana

1

Mīkla: sviestu ar nazi sakapā, ar nazi iemaisa miltus, sāli, beigās ūdeni. Ar rokām samīca mīklas bumbu un noliek ledusskapī uz stundu.

2

Tortes formā ar rokām ieklāj mīklu, izveidojot 1,5 cm augstu maliņu.

3

Uzklāj cepamo papīru un uzber pupiņas vai zirņus smagumam. Liek cepties 180 grādos 15 minūtes. Tad izņem, nober zirņus, un ieliek vēl uz 5 minūtēm. Ņem ārā un pannā atdzesē.

4

Pildījums: sakuļ olas ar cukura sīrupu vai "zeltaino" sīrupu, kas tagad nopērkams veikalos, un vaniļu. Nav jāputo. Pievieno izkausēto sviestu, naža galu sāls.

5

Izceptajā formā kārto riekstus, pārlej pildījumu un liek cepties 180 grādos. Cep, līdz masa sastingusi, tikai pašā centrā mazliet trīcoša.

* nav jābaidās, ka mīklai nav cukura klāt. Mīkla ir ļoti, ļoti kraukšķīga, bet pildījums salds un maigs.
**griežot nedrūp.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!