Iznākums: 2x300 ml burkas.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 gzilās plūmes bez kauliņiem3 gab.ķiploku daiviņas1 gab.kaltēts čili pipars150 gbrūnais cukurs100 mlrīsu etiķis2 ĒKzemesriekstu eļļa sāls
Pagatavošana
1
Plūmes sagriež gabaliņos. Ķiplokus smalki sagriež. Čili piparu smalki saberž un nomazgā rokas.
2
Katlā liek plūmes, ķiploku, čili, cukuru, etiķi (var citu maigu etiķi), eļļu un sāli. Uzliek vāku un vāra uz vidēji lielas uguns 15 minūtes, ik pa laikam maisot. Vāra 15 minūtes, līdz veidojas viendabīga masa.
3
Mērci vēlreiz uzvāra un lej burkās un aizvāko. Uzglabā 6 mēnešus.
Iesūtīja: apgāda "Jumava" sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Priedīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit