Foto: Shutterstock
Pildīta vista ar brinzu un rīsiem kārtīgai pusdienu maltītei.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 vista sāls2 sīpoli30 geļļa30 gsviests125 grīsi1 pētersīļu saišķis2 zariņi oregano450 gbrinza svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Vistu noskalo un nosusina.

2

Lielā katlā uzvāra ūdeni. Pieliek 1 ĒK sāls un vāra vistu ~ 30 min.

3

Sīpolu nomizo un sīki sagriež. Pannā sakarsē sviestu un sīpolu apcep. Pievieno rīsus un maisot karsē, kamēr rīsi caurspīdīgi.

4

Pievieno 350 ml vistas buljona. Pētersīļus un oregano noskalo, noplūc lapiņas un sīki sakapā. Zaļumus pievieno rīsiem. Pusi brinzas ar dakšiņu saspaida, iemaisa rīsos. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Vistu izņem no buljona, ļauj kārtīgi notecēt šķidrumam. Vistu liek cepeštraukā un piepilda ar rīsu masu. Ar irbulīšiem aizsprauž vistu ciet, piesien spārniņus un kājas pie vistas ķermeņa. Cepeštraukā pielej nedaudz buljona.

6

Atlikušo brinzu sasmalcina un liek cepeštraukā apkārt vistai. Vistu cep cepeškrāsnī ~ 20 minūtes, kamēr tā smuki zeltaina.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!