120Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
300 gkukurūzas putraimi200 gsiers100 gsviests1.25 lūdens6 gab.salvijas lapiņas2 gab.ķiploku daiviņas1 TKsāls
Pagatavošana
1
Uzvāra sālsūdeni, maisot pieber kukurūzas putraimus un atstāj vārīt uz mazas uguns. Pa laikam apmaisot, ļauj putraimiem briest apmēram 1 stundu. Ja nepieciešams pielej mazliet verdoša ūdens, taču tad polenta jābriedina vismaz vēl 10 min.
2
Sieru sagriež mazos gabaliņos, pievieno polentai un atstāj uz uguns, kamēr siers pilnīgi izkūst.
3
Pannā izkausē sviestu. Lielākās salvijas lapiņas sagriež, mazākās atstāj negrieztas. Ķiploka daiviņas nomizo un sīki sagriež. Pannā ieber salviju, ķiplokus un pasautē.
4
Polentu ieliek iepriekš sasildītā traukā, pārlej ar garšvielu sviestu un liek galdā. Var dekorēt ar ķirštomātiņiem.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit