Foto: Shutterstock
Polenta ar gardu garšvielu sviesta piedevu.
120Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gkukurūzas putraimi200 gsiers100 gsviests1.25 lūdens6 gab.salvijas lapiņas2 gab.ķiploku daiviņas1 TKsāls

Pagatavošana

1

Uzvāra sālsūdeni, maisot pieber kukurūzas putraimus un atstāj vārīt uz mazas uguns. Pa laikam apmaisot, ļauj putraimiem briest apmēram 1 stundu. Ja nepieciešams pielej mazliet verdoša ūdens, taču tad polenta jābriedina vismaz vēl 10 min.

2

Sieru sagriež mazos gabaliņos, pievieno polentai un atstāj uz uguns, kamēr siers pilnīgi izkūst.

3

Pannā izkausē sviestu. Lielākās salvijas lapiņas sagriež, mazākās atstāj negrieztas. Ķiploka daiviņas nomizo un sīki sagriež. Pannā ieber salviju, ķiplokus un pasautē.

4

Polentu ieliek iepriekš sasildītā traukā, pārlej ar garšvielu sviestu un liek galdā. Var dekorēt ar ķirštomātiņiem.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!