60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
500 gpupiņas8 gab.kartupeļi3 gab.sīpoli500 gžāvētas ribiņas lauru lapas melno piparu graudi sāls hmeļi-suneļi malts koriandrs
Pagatavošana
1
Pupiņas aplej ar karstu ūdeni un atstāj uzbriest, vismaz 1 stundu. Jo ilgāk pupiņas briedīs, jo ātrāk izvārīsies. Parasti no rīta lieku briest un vakarā vāru zupu.
2
Katlā ieliek ribiņas, uzlej ūdeni un liek vārīties. Uzvāra un noņem putas. Kad gaļa noputota, pievieno pupiņas.
3
Kopā ar pupiņām pievieno garšvielas, pusgredzenos sagrieztus sīpolus un sāli. Garšvielas pēc gaumes un vēlmēm. Vāra uz vidējas uguns, līdz pupiņas gandrīz gatavas.
4
Kartupeļus sagriež kubiņos. Kad pupiņas gandrīz gatavas, pievieno kartupeļus. Izņem gatavās ribiņas. Zupai piemet lauru lapas.
5
Ribiņas nedaudz atdzesē, atkaulo, gaļu sagriež gabaliņos un pievieno zupai.
Iesūtīja: Lora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit