Foto: Shutterstock
Diezgan klasiska Olivjē salātu jeb rasola recepte - ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labu desu, zaļajiem zirnīšiem un pārējām, labi zināmajām, sastāvdaļām.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
0.5 lmarinēti gurķi0.5 lkonservēti zaļie zirnīši6 gab.vārīti kartupeļi3 gab.vārīti burkāni3 gab.vārītas olas0.5 kgdoktordesa krējums un majonēze (50:50) sāls malti melnie pipari1 TKsinepes300 gžāvēta gaļa

Pagatavošana

1

Katlā vāra kartupeļus un burkānus līdz mīksti.

2

Atsevišķā katliņā vāra olas ~ 15 minūtes, lai ir stingras.

3

Kad gatavs, atdzesē.

4

Kartupeļus un burkānus sagriež smalkos kubiņos un ber lielā traukā. Saspaida olas (es parasti ar dakšiņu uz šķīvīša saspiežu) un liek klāt.

5

Doktordesu un žāvēto gaļiņu (ja ir) arī smalki sagriež un liek klāt.

6

Smalki sagriež marinētos gurķīšus un ber klāt. Zirnīšus nokāš no suliņas un liek klāt.

7

Sajauc bļodiņā skābo krējumu ar majonēzi pusi uz pusi un pārlej salātus.

8

Pievieno sāli, piparus, sinepes un apmaisa. Liek ledusskapī lai atdziest.

Iesūtīja: Klondīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!