Foto: Shutterstock
Iespējams, lielākajai daļai šī rasola recepte šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935.gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm".
100Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

teļa cepetis8 kartupeļi3 skābēti gurķi cieti vārītas olas2 sarkanās bietes2 siļķes1 sīpols5 baravikas vai šampinjoni pēc garšaskaperi MĒRCEI:1 ĒKvīna etiķis500 mlskābs krējums1 ĒKsinepes

Pagatavošana

1

Cepeti (apmēram 2 mārciņas), kartupeļus (novārītus un nolobītus), skābētus gurķus, novārītas bietes un cieti novārītas olas sagriež visu mazos, kantainos gabaliņos.

2

Tad ņem 2 pienā izmērcētas un no asakām attīrītas siļķes, 1 sīpolu un 5 mazas baraviciņas vai šampinjonus; to visu atkal sakapā gluži smalki, piemet drusku maltus piparus, sajauc ar augšā minēto un pārlej ar zosti, priekš kuras ņem pusstopu laba skāba krējuma, tam pieliek karoti sinepju, 2 karotes stipra vīnetiķa un pāris karotes kaperu.

3

Tad visu kopā viegli sajauc, liek piederīgā bļodā un visu garnē ar novārītām un sarīvētām sarkanām bietēm, cieti novārītām olām un kaperiem.

Var arī, ja patīk, vēl klāt likt sardeles, medību gaļu, lasi vai nēģus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!