100Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
teļa cepetis8 kartupeļi3 skābēti gurķi cieti vārītas olas2 sarkanās bietes2 siļķes1 sīpols5 baravikas vai šampinjoni pēc garšaskaperi MĒRCEI:1 ĒKvīna etiķis500 mlskābs krējums1 ĒKsinepes
Pagatavošana
1
Cepeti (apmēram 2 mārciņas), kartupeļus (novārītus un nolobītus), skābētus gurķus, novārītas bietes un cieti novārītas olas sagriež visu mazos, kantainos gabaliņos.
2
Tad ņem 2 pienā izmērcētas un no asakām attīrītas siļķes, 1 sīpolu un 5 mazas baraviciņas vai šampinjonus; to visu atkal sakapā gluži smalki, piemet drusku maltus piparus, sajauc ar augšā minēto un pārlej ar zosti, priekš kuras ņem pusstopu laba skāba krējuma, tam pieliek karoti sinepju, 2 karotes stipra vīnetiķa un pāris karotes kaperu.
3
Tad visu kopā viegli sajauc, liek piederīgā bļodā un visu garnē ar novārītām un sarīvētām sarkanām bietēm, cieti novārītām olām un kaperiem.
Var arī, ja patīk, vēl klāt likt sardeles, medību gaļu, lasi vai nēģus.
Ziemassvētku receptesBēru mielastsBietesKaperiLiellopa gaļaSiļķeGaļas salātiZivju un jūras produktu salātiVīna etiķis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit