Foto: J.Roze
Pikantie riekstu burgeri ar kuskusu, papriku un ceptiem šampinjoniem.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
burgeru maizītes2 gab.tomāti1 saujašampinjoni1 ĒKsviests salātlapas1 gab.sakanais sīpols BURGERIEM: ūdens150 gkuskuss3 ĒKsojas mērce0.75 glāzegrauzdēti Indijas rieksti0.75 glāzelobītas saulespuķu sēklas4 gab.olas1 TKčili pulveris2 gab.ķiploka daiviņas tobasco

Pagatavošana

1

Pagatavo kuskusu no 150 g graudu, kā norādīts uz paciņas, pieliek sojas mērci un atliek malā.

2

Samaļ riekstus un sēklas.

3

Lielā bļodā samaisa kuskusu, riekstus, sēklas, olas, čili, ķiplokus un mazliet tobasco mērces. Apsedz un ievieto ledusskapī uz 3-4h

4

Pa to laiku sviestā apcep šķēlēs sagrieztus šampinjonus, sagriež šķēlēs tomātus, saplucina salātlapas, sīpolu nomizo, sagriež plānos gredzenos.

5

Sakarsē grilu.

6

No kuskusa masas veido burgerus un saliek grilā* uz folijas lapas, kas iepriekš apsmērēta ar eļļu,blakus liek daivās sagrieztu papriku.

7

Grilē apmēram 10 minūtes. Uz maizītes liek salātlapu,sīpolu gredzenu, veģetāro "kotleti", šampinjonus, sīpolu gredzenu, salātlapu.

*Burgerus var cept arī cepeškrāsnī.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!