risoto sēnes
Foto: Shutterstock
Risoto ar sēnēm garšīgas un sātīgas pusdienas vai vakariņas visai ģimenei. Ja kalēto sēņu vietā svaigas, tad pagatavošanas laik būs krietni īsāks.
300Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 grīsi80 gsviests80 grīvēts siers40 gkaltētas sēnes50 gsagriezti sīpoli1 lgaļas buljons3 ĒKsaldais krējums malti melnie pipari timiāns

Pagatavošana

1

Sēnes notīra, pārlej ar siltu ūdeni. Pēc 4 stundām ūdeni nolej. Sēnes sagriež.

2

Sagrieztu sīpolu apcep sviestā, pievieno sēnes, timiāna zariņus. Sautē apmēram 5 minūtes.

3

Pieber rīsus un cepina 2 minūtes, nepārtraukti maisot. Kad rīsi caurspīdīgi, uzlej kausiņu karsta buljona un apmaisa.

4

Kad rīsi uzsūkuši buljonu, pievieno nākamo kausiņu verdoša buljona un atkal iemasa, tā turpinot, kamēr rīsi teju gatavi - tiem jābūt krēmīgiem, bet viegli kraukšķīgiem viducī.

5

Pirms pasniegšanas iemaisa šļuku saldā krējuma un visu pārkaisa ar rīvētu sieru.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!