300Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
400 grīsi80 gsviests80 grīvēts siers40 gkaltētas sēnes50 gsagriezti sīpoli1 lgaļas buljons3 ĒKsaldais krējums malti melnie pipari timiāns
Pagatavošana
1
Sēnes notīra, pārlej ar siltu ūdeni. Pēc 4 stundām ūdeni nolej. Sēnes sagriež.
2
Sagrieztu sīpolu apcep sviestā, pievieno sēnes, timiāna zariņus. Sautē apmēram 5 minūtes.
3
Pieber rīsus un cepina 2 minūtes, nepārtraukti maisot. Kad rīsi caurspīdīgi, uzlej kausiņu karsta buljona un apmaisa.
4
Kad rīsi uzsūkuši buljonu, pievieno nākamo kausiņu verdoša buljona un atkal iemasa, tā turpinot, kamēr rīsi teju gatavi - tiem jābūt krēmīgiem, bet viegli kraukšķīgiem viducī.
5
Pirms pasniegšanas iemaisa šļuku saldā krējuma un visu pārkaisa ar rīvētu sieru.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit