8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgvārītas sēnes30 gsāls5 melnie pipari5 smaržīgie pipari3 ķiploka daiviņas2 lauru lapas dilles upeņu lapas
Pagatavošana
1
Notīrītas sēnes novāra sālsūdenī, ik pa brīdim noņemot putas, notecina uz sieta un atdzesē. Ja tiek izmantotas cūcenes, alksnenes, bērzlapes, vilnīši, tad jāliek aukstā ūdenī uz 12 stundām.
2
Sēnes kārto traukā-stikla, māla vai emaljētā, apkaisot kārtām ar sāli. Garšai un aromātam pievieno melnos un smaržīgos piparus, lauru lapas, ķiplokus, dilles un upeņu lapas. Trauku ar sālītām sēnēm pārsedz ar audumu, uzliek vāku un noslogo. Uzglabā vēsumā.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit