sarkano kāpostu salāti
Foto: Shutterstock
Sarkano kāpostu salāti ar mārrutku–krējuma mērci.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gsarkanie kāposti1 burkāns1 ĒKbrūklenes MĒRCEI:2 ĒKskābs krējums1 ĒKmārrutki1 TKeļļa1 TKcitronu sula sāls cukurs malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kāpostus sasmalcina vai sagriež kvadrātveida gabaliņos, ieliek sietā un iemērc uz divām minūtēm verdošā ūdenī.

2

Sietu izņem no ūdens, kāpostus noskalo ar aukstu ūdeni, tad rūpīgi notecina. Pievieno uz rupjās rīves vai dārzeņu mandolīnas sarīvētu burkānu.

3

Mērce: krējumu (ja vēlas, lai mērce ir liesāka, krējumu aizstāj ar bezpiedevu jogurtu) sajauc ar mārrutkiem, citronu sulu, eļļu, sāli, cukuru, pipariem un samaisa.

4

Kāpostus liek bļodā, pārkaisa ar brūklenēm, pārlej ar mērci un pasniedz atdzesētus.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!