15Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
300 gsarkanie kāposti1 burkāns1 ĒKbrūklenes MĒRCEI:2 ĒKskābs krējums1 ĒKmārrutki1 TKeļļa1 TKcitronu sula sāls cukurs malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Kāpostus sasmalcina vai sagriež kvadrātveida gabaliņos, ieliek sietā un iemērc uz divām minūtēm verdošā ūdenī.
2
Sietu izņem no ūdens, kāpostus noskalo ar aukstu ūdeni, tad rūpīgi notecina. Pievieno uz rupjās rīves vai dārzeņu mandolīnas sarīvētu burkānu.
3
Mērce: krējumu (ja vēlas, lai mērce ir liesāka, krējumu aizstāj ar bezpiedevu jogurtu) sajauc ar mārrutkiem, citronu sulu, eļļu, sāli, cukuru, pipariem un samaisa.
4
Kāpostus liek bļodā, pārkaisa ar brūklenēm, pārlej ar mērci un pasniedz atdzesētus.
Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts
Mazkaloriju ēdieniSvaigēšanaBrūklenesBurkāniMārrutkiSarkanais kāpostsDārzeņu salātiCitronu sulaBez termiskas apstrādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit