truša gaļas dārzeņu sautējums ēdiens
Foto: Shutterstock
Gardai maltītei – ar dārzeņiem un baltvīnu sautēts trusis.
140Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

trusis pēc garšassāls1 krustnagliņas2 lauru lapas2 vidēji lieli burkāni2 vidēji lieli sīpoli120 mlsauss baltvīns ūdens3 kartupeļi selerijas sakne, ceturtdaļa1 TKcukurs1 saujapētersīļi

Pagatavošana

1

Trusi sagriež gabalos, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz parādās putas. Putas nosmeļ.

2

Katlā liek sāli, cukuru, krustnagliņu, lauru lapas, smaržīgos piparus, nomizotus burkānus, sīpolus, selerijas sakni un kartupeļus, kas sagriezti palielos gabalos.

3

Pievieno vīnu, tik daudz ūdens, lai dārzeņi un gaļa ir zem šķidruma, un uz nelielas uguns zem vāka sautē 2 stundas. Ja vēlas, aptuveni 5 minūtes pirms ēdiens gatavs, var pievienot mērcei saldo krējumu.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Iesūtīja: Alija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!