Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izvārītus kartupeļus atdzesē, izmaļ gaļas mašīnā. Kamēr kartupeļi dziest gatavo pildījumu: sīki sagriež sīpolus, sēnes sagriež (labāk izmalt gaļas mašīnā), speķi sagriež. Visu liek uz pannas, sacep, var pievienot piparus, kādu buljona kubiciņu - pēc garšas.
Kamēr pildījums dziest, no kartupeļiem gatavo mīklu: pievieno olas un miltus, lai izveidojās viendabīga masa. Ja kartupeļi miltaini, tad miltus pievieno mazāk. Mīkla sanāk tāda ķepīga, pirmo reizi var būt grūti būs veidot plācenīšus, bet visu ar laiku iemācās.
Uz miltaina dēlīša veido plācenīšus, iekšā liekot 2 tējkarotes pildījuma.
Aizloka izveidojot sev tīkamo formu, maliņas nogludina ar mitru roku.
Cep uz pannas (nevis cepeškrāsnī!!!) eļļā, apgrozot, kamēr brūni.
Pagatavo mērci: krējums, kečups, majonēze (vienādās daļās). Pievieno sakapātus, vai caur spiedi izspiestus ķiplokus, nedaudz sojas mērces, visu samaisa.
Iesūtīja: cate