Foto: Shutterstock
Sklandu rauši burkānu neēdājiem - šos raušus ēd zvērināti anti burkānisti un anti sklanduraušu fani sukā iekšā šmakstinādami.
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rudzu milti sāls ūdens cukurs kausēts margarīns PILDĪJUMAM:1 kgvārīti burkāni2 gab.vārīti kartupeļi1 gab.ola ķimenes sāls cukurs vaniļa3 ĒKmanna100 gsviests PĀRKAISĪŠANAI: cukurs sviests

Pagatavošana

1

Burkānu pildījums: burkānu masu sagatavo iepriekšējā dienā. Vārītu burkānus, es tos nemaļu, bet sarīvēju, piemīca vārītus kartupeļus. Liek klāt olu, ķimenes, sāli, cukuru un noteikti vaniļu, kas izceļ garšu.

2

Izvāra mannas biezputru, kurā, kamēr karsta, ieputo sviestu, tad masu iejauc burkānos. Paslēpj ledusskapī līdz nākošajai dienai.

3

Rudzu miltus samīca ar ūdeni, sāli un cukuru un izkausētu margarīnu cietā mīklā.

4

Veido rausīšus ar uzliektām maliņām, pilda burkānu masu, uzliek sviesta pikucīšus un uzkaisa cukuru.

5

Cep gatavus, ēd paši un cienā citus.

Ja nav laika veidot mazos raušus, es zemā, apaļā formītē ieklāju rudzu mīklu, uzliecu maliņas un pildu ar burkāniem. Iznāk liels rausis, kuru sagriež gabaliņos. Rudenī, kad burkāni novākti, es tādu pašu burkānu masu lieku arī uz rauga mīklas un cepu burkānu rausi, arī ļoti gards. Manna aizstāj krējumu, bet īsto supergaršu, manuprāt, piešķir vaniļa.

Iesūtīja: Pelīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!