Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkānu pildījums: burkānu masu sagatavo iepriekšējā dienā. Vārītu burkānus, es tos nemaļu, bet sarīvēju, piemīca vārītus kartupeļus. Liek klāt olu, ķimenes, sāli, cukuru un noteikti vaniļu, kas izceļ garšu.
Izvāra mannas biezputru, kurā, kamēr karsta, ieputo sviestu, tad masu iejauc burkānos. Paslēpj ledusskapī līdz nākošajai dienai.
Rudzu miltus samīca ar ūdeni, sāli un cukuru un izkausētu margarīnu cietā mīklā.
Veido rausīšus ar uzliektām maliņām, pilda burkānu masu, uzliek sviesta pikucīšus un uzkaisa cukuru.
Cep gatavus, ēd paši un cienā citus.
Ja nav laika veidot mazos raušus, es zemā, apaļā formītē ieklāju rudzu mīklu, uzliecu maliņas un pildu ar burkāniem. Iznāk liels rausis, kuru sagriež gabaliņos. Rudenī, kad burkāni novākti, es tādu pašu burkānu masu lieku arī uz rauga mīklas un cepu burkānu rausi, arī ļoti gards. Manna aizstāj krējumu, bet īsto supergaršu, manuprāt, piešķir vaniļa.
Iesūtīja: