tomāti konservēšana
Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojami tomāti savā sulā ziemas krājumiem.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gtomāti500 mltomātu sula0.5 ĒKsāls0.4 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Ņem 600 g vienāda lieluma tomātu, 0,5 l tomātu sulas, 1/2 ĒK sāls, 0,3 ĒK cukura. Ar šo daudzumu var piepildīt ~1 litra burku. Ja patīk pikantāki, tad var pielikt kādu ķiploku, piparu aso.

2

Ja grib, tad var blanšēt tomātus un vilkt nost miziņu, bet es liku tāpat ar visu mizu. Liek burkās un pārlej ar tomātu sulu. Uzliek vāciņu un pasterizē 85*C, litra burkas 15 minūtes, 3 l burkas 25-30 minūtes. Ņem ārā, stingri aizgriež vāciņus un kādu 0,5 stundu patur šos vēkšpēdus.

3

Ja daudz tomātu, tad var arī pats taisīt sulu. Biezajai sulai tomātus savāra un izberž caur sietu, tālāk pieliek sāli un cukuru. Caurspīdīgo - dzidro tvaicēju tajā tvaicējamā katlā, arī ļoti garšīgi.

Iesūtīja: sin-sin

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!