20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
600 gtomāti500 mltomātu sula0.5 ĒKsāls0.4 ĒKcukurs
Pagatavošana
1
Ņem 600 g vienāda lieluma tomātu, 0,5 l tomātu sulas, 1/2 ĒK sāls, 0,3 ĒK cukura. Ar šo daudzumu var piepildīt ~1 litra burku. Ja patīk pikantāki, tad var pielikt kādu ķiploku, piparu aso.
2
Ja grib, tad var blanšēt tomātus un vilkt nost miziņu, bet es liku tāpat ar visu mizu. Liek burkās un pārlej ar tomātu sulu. Uzliek vāciņu un pasterizē 85*C, litra burkas 15 minūtes, 3 l burkas 25-30 minūtes. Ņem ārā, stingri aizgriež vāciņus un kādu 0,5 stundu patur šos vēkšpēdus.
3
Ja daudz tomātu, tad var arī pats taisīt sulu. Biezajai sulai tomātus savāra un izberž caur sietu, tālāk pieliek sāli un cukuru. Caurspīdīgo - dzidro tvaicēju tajā tvaicējamā katlā, arī ļoti garšīgi.
Iesūtīja: sin-sin
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit