tomāti želejā konservēšana
Foto: Shutterstock
Klasiskās iecienītās tomātu - sīpolu ripiņas želejā.

1 l marinādes/ (sanāk ~5 puslitra burciņas)

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lūdens5 ĒKželatīns2 ĒKsāls4 ĒKcukurs1.5 ĒKetiķa esence tomāti sīpoli melnie pipari lauru lapas

Pagatavošana

1

Želatīnam uzlej 20 ĒK auksta ūdens, atstāj uzbriest.

2

Šķēlēs sagrieztus tomātus un sīpolus liek kārtām burciņās līdz pat augšai.

3

Var arī ielikt katrā burciņā dažus pipara graudiņus un 1 lauru lapu. Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.

4

Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti.

5

Tad burkas liek katlā un 20 minūtes pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.

* ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.

Iesūtīja: Ponka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!