1 l marinādes/ (sanāk ~5 puslitra burciņas)
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 lūdens5 ĒKželatīns2 ĒKsāls4 ĒKcukurs1.5 ĒKetiķa esence tomāti sīpoli melnie pipari lauru lapas
Pagatavošana
1
Želatīnam uzlej 20 ĒK auksta ūdens, atstāj uzbriest.
2
Šķēlēs sagrieztus tomātus un sīpolus liek kārtām burciņās līdz pat augšai.
3
Var arī ielikt katrā burciņā dažus pipara graudiņus un 1 lauru lapu. Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.
4
Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti.
5
Tad burkas liek katlā un 20 minūtes pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.
* ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.
Iesūtīja: Ponka
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit