4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
gaļa sāls melnie pipari lauru lapas
Pagatavošana
1
Sagriež kubiņos gaļu (pēc gaumes, treknāku vai liesāku, bet pavisam liesu nedrīkst, vajadzīgi taukiem klāt).
2
Jo sīkāki kubiņi, jo ātrāk izvārās, apmēram 2x2x2 cm. Sagriezto gaļu liek lielā katlā, apakšā treknāku, lai uzreiz nepierauj lieso.
3
Sutina, skatoties, cik veca gaļa, ja jauns lops - ātrāk, ja vecāks - ilgāk. Apmēram 2,5-3 stundas sautē.
4
Klāt pievieno sāli (liek vairāk, jo kalpo kā konservants), piparus un lauru lapu. Karstu pilda burkās, metāla vāks virsū.
5
Uzglabā ledusskapī. Kaut gan zinu, ka vecmammai stāvēja pagrabā.
* mūsu ģimenē ļoti iecienīta tā lieta. Lieku klātu zupām, kad vajag ātri: griķiem, makaroniem, dārzeņu (sakņu) sautējumiem. Arī uz maizes, kad sakārojas nesmādēju.
Iesūtīja: ditele
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit