840Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
150 gmēle10 gsīpoli5 gpētersīļi5 gselerijas sāls lauru lapas5 piparu graudi
Pagatavošana
1
Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla (sāls, cukurs, salpetris (nav obligāts)) 10-12 stundas.
2
Tad liek verdošā ūdenī, pievieno garšsaknes (sīpolus, pētersīļus, selerijas), lauru lapas, piparus, sāli un uz lēnas uguns vāra mīkstu.
3
Izvārītās mēles uz 5-10 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, neļaujot tām atdzist pilnīgi, un novelk ādiņu.
4
Pēc tam sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā bļodā un pārlej ar kausētu sviestu.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit