Melleņu zupa: Katlā ielej ūdeni, pievieno nedaudz cukura, krustnagliņas, kanēļa standziņu un uzvāra. Pievieno melleņu sulu.
Aromātam un garšas pastiprināšanai pievieno nedaudz brendija vai konjaka, vārīšanās laikā alkohols izgaro, tā kā nav jābaidās, ka to ēdīs bērni.
Zupu savāra un noņem no uguns. Atdzesē, līdz istabas temperatūrai, tad ievieto ledusskapī.
Klimpas: sajauc miltus, ūdeni, pienu, olu, sāli un cukuru (pievieno nedaudz, jo garšai nav jābūt ne saldai, ne sāļai, bet neitrālai).
Pievieno rīvētu sieru (2/3 masas un 1/3 siera).
Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni, kad ūdens verdošs, tad iemet nelielas klimpas un vāra līdz gatavs. Izņem ar putu karoti un atdzesē, katru klimpu atdala atsevišķi, ja klimpas iemet aukstā ūdenī, tad viņas ātrāk atdziest un nesalīp.
Atdzesētu zupu lej šķīvī, ieliek klimpas un pasniedz.
Iesūtīja: Siera kluba biedrs, restorāna Kaļķu vārtu kluba šefpavārs Ēriks Dreibans