Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzvāra buljonu, tajā met pupas un vāra ~ 15 minūtes.
Pa to laiku vistas fileju sagriež gabaliņos vai strēmelītēs un apcep sakarsētā eļļā vai sviestā 3 - 4 minūtes no visām pusēm. Apsāla un sapiparo pēc vēlmes, pārlej baltvīnu (vēlams franču, bet ne obligāti). Vistu pievieno pupām.
Baziliku noskalo, noplūc lapas, tās ne pārāk sīki sakapā un iemaisa gatavajā ragū. Baziliku var aizstāt ar pētersīļiem, dillēm, kinzu vai citiem zaļumiem.
Liesajā variantā var ēst tāpat, bet gardāk būs, ja pieliek abus krējumus, uzvāra un ietumē ar miltiem. Pēc garšas pieliek vēl sāli, piparus, nedaudz cukura.
Ragū krējumoto variantu pasniedz kopā ar kartupeļiem (ar visu mizu vārītiem vai vislabāk - ar jaunajiem kartupeļiem) vai svaigu garo franču baltmaizi...
Iesūtīja: Nora