siltie vistu aknu salāti svētki granātābols ēdiens
Foto: Shutterstock
Ļoti vienkārši, bet īpaši gardi vistu akniņu salāti ar aromātisku sinepju–apelsīnu mērci. Šos salātus vari papildināt arī ar sulīgiem augļiem – vīnogām un apelsīna šķēlītēm.
30Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKeļļa200 gvistu akniņas2 šķēlesbaltmaize1 ĒKsviests pēc garšassāls pēc garšastimiāns pēc garšasmalti melnie pipari2 saujasbaby spināti DEKORĒŠANAI: granātābola sēkliņas MĒRCEI:2 ĒKeļļa4 ĒKapelsīnu sula1 ĒKbaltvīna etiķis0.5 TKmedus1 ĒKfranču sinepes pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Spinātus noskalo un nosusina. Granātābolam atdala sēkliņas. Maizi sagriež kubiņos.

2

Pannā izkausē sviestu, apcep tajā baltmaizes kubiņus, līdz tie ir viegli zeltaini. Izber grauzdiņus no pannas.

3

Akniņās noskalo, atbrīvo tās no plēvēm un cīpslām, tad atdala vienu no otras un nosusina. Pannā uzkarsē eļļu, akniņām pievieno sāli, piparus, timiānu, apmaisa un cep pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas (viducītim ir jābūt viegli sārtam).

4

Gatavo mērci. Bļodiņā liek visas sastāvdaļas un maisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

5

Lielā, lēzenā šķīvī liek spinātus, tad izkārto akniņas, pārlej ar mērci, pārkaisa ar grauzdiņiem un granātābolu sēkliņām un pasniedz.

Padoms: šos salātus var papildināt ar uz pusēm sagrieztām vīnogām un apelsīnu šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!