50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 glāzešķeltie zirņi1 gab.sīpols1 gab.neliela pētersīļa sakne2 ĒKsviests1 ĒKkviešu (vai zirņu) milti0.5 glāzesaldais krējums2 gab.dārzeņu buljona kubiņi
Pagatavošana
1
Iepriekš nomērcētus zirņus ūdenī izvāra mīkstus un ar blenderi sastrādā biezenī.
2
Sīpolus un pētersīļus sīki sagriež un apcep sviestā. Pievieno miltus un izkarsē.
3
Katliņā liek zirņu biezeni, ar miltiem apceptos dārzeņus. Atšķaida ar verdošu ūdeni līdz vajadzīgajai konsistencei.
4
Pievieno buljona koncentrātu un visu uzvāra. Iemaisa saldo krējumu un zupu uzkarsē.
5
Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
PusdienasLaunagsVakariņasAss un pikants ēdiensĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasKviešu miltiPētersīļiSaldais krējumsSviestsŠķeltie zirņiDārzeņu zupasBiezzupas un krēmzupasviegliSīpoliGavēņa laika ēdieniDārzeņu buljons
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit