<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/firsttubedotcom/">Adam S</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">cc</a>
Sātīga zirņu biezzupa ar saldo krējumu - drēgnajiem rudens vakariem.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzešķeltie zirņi1 gab.sīpols1 gab.neliela pētersīļa sakne2 ĒKsviests1 ĒKkviešu (vai zirņu) milti0.5 glāzesaldais krējums2 gab.dārzeņu buljona kubiņi

Pagatavošana

1

Iepriekš nomērcētus zirņus ūdenī izvāra mīkstus un ar blenderi sastrādā biezenī.

2

Sīpolus un pētersīļus sīki sagriež un apcep sviestā. Pievieno miltus un izkarsē.

3

Katliņā liek zirņu biezeni, ar miltiem apceptos dārzeņus. Atšķaida ar verdošu ūdeni līdz vajadzīgajai konsistencei.

4

Pievieno buljona koncentrātu un visu uzvāra. Iemaisa saldo krējumu un zupu uzkarsē.

5

Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!