cepta zivs fileja maltīte pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Sulīgi cepta saldā krējuma mērcē ar atspirdzinošo citronu, vasarīgajiem spinātiem un sātīgo sieru, derēs kā pusdienām, tā vakariņām.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.baltās zivs fileja garšvielas jūras produktiem (vēlams bez sāls)1 gab.citrons150 gsaldais krējums2 saujasspināti100 grīvēts siers sāls pipari

Pagatavošana

1

Ja zivs (piemēram, menca) ir saldēta, to atlaidina un noliek uz režģa vai sieta, lai notek liekais ūdens.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.

3

Zivs filejas liek karstumizturīgā traukā, no abām pusēm apkaisa ar garšvielām. Uzlej svaigi spiestu citrona sulu un virspusē uzliek dažas šķēles citrona.

4

Pārklāj ar foliju, lai nepiedeg, un liek cepeškrāsnī cepties uz 15 minūtēm.

5

Noņem foliju, virsū uzliek spinātus un dāsni pārlej ar saldo krējumu un pārber ar rīvētu sieru. Ieteicams izmantot saldo krējumu ar augstu tauku saturu, jo pretējā gadījumā mērce var saiet kunkuļos.

6

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 5-10 minūtes, līdz virskārta apbrūnē.

Pasniedz ar svaigiem salātiem, rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām pēc izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!