60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 gab.baltās zivs fileja garšvielas jūras produktiem (vēlams bez sāls)1 gab.citrons150 gsaldais krējums2 saujasspināti100 grīvēts siers sāls pipari
Pagatavošana
1
Ja zivs (piemēram, menca) ir saldēta, to atlaidina un noliek uz režģa vai sieta, lai notek liekais ūdens.
2
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
3
Zivs filejas liek karstumizturīgā traukā, no abām pusēm apkaisa ar garšvielām. Uzlej svaigi spiestu citrona sulu un virspusē uzliek dažas šķēles citrona.
4
Pārklāj ar foliju, lai nepiedeg, un liek cepeškrāsnī cepties uz 15 minūtēm.
5
Noņem foliju, virsū uzliek spinātus un dāsni pārlej ar saldo krējumu un pārber ar rīvētu sieru. Ieteicams izmantot saldo krējumu ar augstu tauku saturu, jo pretējā gadījumā mērce var saiet kunkuļos.
6
Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 5-10 minūtes, līdz virskārta apbrūnē.
Pasniedz ar svaigiem salātiem, rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām pēc izvēles.
Ātri pagatavojami ēdieniCitroniGaršvielas un garšaugiSiersSpinātiZivju un jūras produktu ēdieniBaltās zivs filejaZivju un jūras produktu sacepumi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit