Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež kumosa izmēra gabaliņos.
Gatavo marinādi: trauciņā sajauc sinepes, vienu ēdamkaroti eļļas, garšvielas (piemēram, maisījumu vistas gaļai), sāli. Vistas gabaliņus vienmērīgi izvārta marinādē un atstāj uz stundu ievilkties.
Dziļā pannā vai taukvāres (fritēšanas) katlā ielej eļļu un uzkarsē.
Sakuļ trauciņā olas, sagatavo rīvmaizi. Zeltainākai krāsai var izvēlēties oranžo rīvmaizi, nedaudz veselīgāk, tomēr ne tik apetelīgi, būs rudzu rīvmaizē panēti nageti. Rīvmaizei var piemaisīt sezama vai linsēklas, papildu pikantumam - smalki rīvētu cieto sieru.
Vistas gabaliņus mērc olā, panē rīvmaizē un liek eļļā vārīties. Cepšanas ilgums atkarīgs no sagriezto nagetu izmēra, aptuveni 10 minūtes.
Variants: cept cepeškrāsnī 200-220 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
Lai labi garšo!