Foto: Shutterstock
Kurš gan nezina vistas nagetus, kas, iespējams, ir viena no bērnu iecienītākajām izvēlēm ātrās apkalpošanas restorānos uzreiz pēc kartupeļiem frī? Šo našķi var pagatavot arī mājās, turklāt daudz kvalitatīvāk un, kas nav mazsvarīgi, par izdevīgāku cenu!
90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.vistas filejas2 ĒKsinepes ar medu olīveļļa garšvielu maisījums bez sāls sāls5 gab.olas12 ĒKrīvmaize

Pagatavošana

1

Vistas fileju sagriež kumosa izmēra gabaliņos.

2

Gatavo marinādi: trauciņā sajauc sinepes, vienu ēdamkaroti eļļas, garšvielas (piemēram, maisījumu vistas gaļai), sāli. Vistas gabaliņus vienmērīgi izvārta marinādē un atstāj uz stundu ievilkties.

3

Dziļā pannā vai taukvāres (fritēšanas) katlā ielej eļļu un uzkarsē.

4

Sakuļ trauciņā olas, sagatavo rīvmaizi. Zeltainākai krāsai var izvēlēties oranžo rīvmaizi, nedaudz veselīgāk, tomēr ne tik apetelīgi, būs rudzu rīvmaizē panēti nageti. Rīvmaizei var piemaisīt sezama vai linsēklas, papildu pikantumam - smalki rīvētu cieto sieru.

5

Vistas gabaliņus mērc olā, panē rīvmaizē un liek eļļā vārīties. Cepšanas ilgums atkarīgs no sagriezto nagetu izmēra, aptuveni 10 minūtes.

Variants: cept cepeškrāsnī 200-220 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!