Latvijas veikalu plauktos nesen parādījusies jauna maize - graudu maize ar čia sēklām, kuras cepšanā netiek izmantotas e-vielas, cukurs un taukvielas. Izmēģini šo maizīti brokastīm, piemēram, kā šajā receptē - ar krēmsieru un ceptām reņģēm. Veselīgi, interesanti un gardi!
5Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

graudu maize ar Čia sēklām ceptas reņģu filejas krēmsiers ar mārrutkiem marinēti gurķi dilles, pesto

Pagatavošana

1

Maizes šķēli pārziež ar krēmsieru, kam pievienoti mārrutki.

2

Uz maizes kārto ceptas reņģu filejas un šķēlītēs sagrieztu marinētu gurķi.

3

Dekorē ar brūklenēm, dillēm un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

4

Reņģu filejas var pārziest arī ar bazilika pesto.

Lai labi garšo!

Čia sēklas ir augstvērtīgs šķiedrvielu un olbaltumvielu avots. Senajiem actekiem un maijiem tās bija izdzīvošanas pamats, jo sauja sēklu uzturēja kareivjus cīņās 24 stundas. Mūsdienu zinātne apliecina čia sēklu spēcinošo iedarbību cilvēka organismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!