Foto: Shutterstock
Ziema ir īstais laiks, kad baudīt hurmu! Izmēģini gardo hurmas desertu - krēmu ar olbaltumu!
80Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gļoti gatava hurma180 mlūdens6 olu baltumi1 glāzecukurs20 gželatīns pēc garšascitronskābe svaigas piparmētras anīsa zvaigznītes

Pagatavošana

1

Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Kad tas uzbriedis, izšķīdina, karsējot ūdens peldē.

2

Hurmu sagriež šķēlēs, liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns aptuveni 10-15 minūtes. Kad uzvārījies, nokāš ūdeni un izberž hurmu caur sietu.

3

Olbaltumu saputo cietās putās, iecilā hurmas biezenī, pievieno citronskābi. Krēma masu puto, līdz iegūst viendabīgu masu.

4

Nepārtraukti maisot, pievieno krēmam kausēto želatīnu.

5

Lej krēmu glāzēs vai deserta traukos un liek vēsumā sastingt.

6

Pirms pasniegšanas krēmu rotā ar piparmētru lapiņām un anīsa zvaigzni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!