80Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
700 gļoti gatava hurma180 mlūdens6 olu baltumi1 glāzecukurs20 gželatīns pēc garšascitronskābe svaigas piparmētras anīsa zvaigznītes
Pagatavošana
1
Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Kad tas uzbriedis, izšķīdina, karsējot ūdens peldē.
2
Hurmu sagriež šķēlēs, liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns aptuveni 10-15 minūtes. Kad uzvārījies, nokāš ūdeni un izberž hurmu caur sietu.
3
Olbaltumu saputo cietās putās, iecilā hurmas biezenī, pievieno citronskābi. Krēma masu puto, līdz iegūst viendabīgu masu.
4
Nepārtraukti maisot, pievieno krēmam kausēto želatīnu.
5
Lej krēmu glāzēs vai deserta traukos un liek vēsumā sastingt.
6
Pirms pasniegšanas krēmu rotā ar piparmētru lapiņām un anīsa zvaigzni.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit