Sastāvdaļas
Pagatavošana
Citrusus nomazgā un aplej ar verdošu ūdeni, atstāj ūdenī uz 10 minūtēm.
Apelsīniem un citroniem nogrebj miziņu, neskarot mizas balto daļu. To var izdarīt ar smalku rīvīti vai ļoti asu nazi. Ja augļus mizo ar nazi, nogriezto miziņu sagriež sīkos gabaliņos.
Izspiež citronu un apelsīnu sulu, saglabājot augļu pārpalikumu.
Citronu sulu ielej mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā, pielej ūdeni un pievieno rīvētās vai sagrieztās apelsīnu un citronu miziņas.
Šķidrumam pievieno arī pēc sulas spiešanas pārpalikušos augļu mīkstumus un balto mizu, tā palīdzēs džemam sabiezēt.
Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi, liek mikroviļņu krāsnī karsēties maksimālajā jaudā uz 20-25 minūtēm. Kad citrusu mizas ir kļuvušas mīkstas, tās izņem no topošā džema.
Šķīdumam pievieno cukuru, samaisa un liek vēlreiz mikroviļņu krāsnī vārīties 30 minūtes.
Karsto ievārījumu salej traukos ar skrūvējamiem vākiem.
Košais un saldais džems gatavs! Tas lieliski garšo kopā ar pankūkām un grauzdētu maizi, noderēs dažādu desertu un kūku gatavošanai.