Sastāvdaļas
Pagatavošana
Novāra cietas olas un atdzesē aukstā ūdenī.
Valriekstus sausā pannā viegli apgrauzdē, ber uz dēlīša un ar pavārnazi raupji sasmalcina.
Nomizo un sasmalcina sīpolus. Pannā sakarsē vienu ēdamkaroti eļļas un apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini caurspīdīgi.
Zaļumus nomazgā, nosusina un smalki sakapā. Noloba olas un sasmalcina.
Valriekstus sajauc ar rīvmaizi, olām un ceptajiem sīpoliem. Pievieno smalki sagrieztos garšaugus, sāli, svaigi maltus melnos piparus un rīvētu muskatriekstu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Karpu nomazgā, ja tā nav ķidāta, iztīra iekšas un nogriež galvu. Zivi vēlreiz nomazgā zem auksta ūdens strūklas un nosusina ar papīra dvieli.
Karpas vēderu piepilda ar sagatavoto rieksu, olu un sīpolu masu. Zivi liek ietaukotā cepešpannā un liek uzkarsētajā krāsnī. Cep aptuveni 35 minūtes.
Lai zivs neapdegtu, cepamtrauku beigās var pārklāt ar foliju.
Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem un tvaicētiem dārzeņiem. Lai labi garšo!