Foto: Shutterstock
Daudzās ģimenēs tradicionālais Ziemassvētku vai Vecgada vakara ēdiens ir cepta karpa. Šim gadam iesakām izmēģināt ar valriekstiem un olām pildītu karpu.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.svaiga karpa2 sīpoli200 gvalrieksti2 ĒKrīvmaize4 ĒKeļļa2 olas sāls, svaigi malti melnie pipari dilles, pētersīļi muskatrieksts

Pagatavošana

1

Novāra cietas olas un atdzesē aukstā ūdenī.

2

Valriekstus sausā pannā viegli apgrauzdē, ber uz dēlīša un ar pavārnazi raupji sasmalcina.

3

Nomizo un sasmalcina sīpolus. Pannā sakarsē vienu ēdamkaroti eļļas un apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini caurspīdīgi.

4

Zaļumus nomazgā, nosusina un smalki sakapā. Noloba olas un sasmalcina.

5

Valriekstus sajauc ar rīvmaizi, olām un ceptajiem sīpoliem. Pievieno smalki sagrieztos garšaugus, sāli, svaigi maltus melnos piparus un rīvētu muskatriekstu.

6

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

7

Karpu nomazgā, ja tā nav ķidāta, iztīra iekšas un nogriež galvu. Zivi vēlreiz nomazgā zem auksta ūdens strūklas un nosusina ar papīra dvieli.

8

Karpas vēderu piepilda ar sagatavoto rieksu, olu un sīpolu masu. Zivi liek ietaukotā cepešpannā un liek uzkarsētajā krāsnī. Cep aptuveni 35 minūtes.

9

Lai zivs neapdegtu, cepamtrauku beigās var pārklāt ar foliju.

Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem un tvaicētiem dārzeņiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!