60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
3 kgskābēti kāposti3 apelsīni brūnais cukurs (vēlams, Muscovado)1 ĒKķimenes (ja nav pievienotas kāpostiem)
Pagatavošana
1
Lielā katlā liek kāpostus, pievieno ķimenes un pārlej ar apmēram 500 ml ūdens. Visu uzvāra un pusstundu atstāj sautēties uz lēnas uguns.
2
Apelsīnus nomazgā un izspiež no tiem sulu, ko pievieno kāpostiem. Pievieno cukuru, samaisa un turpina uz nelielas liesmas gatavot ~ 1,5h.
3
Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tad jāpielej vēl nedaudz ūdens, citādi kāposti piedegs.
Kāpostus pasniedz kopā ar cepeti.
1 porcijā 23,0 kcal. Olbaltumvielas-6,75; Tauki: 0,05; Ogļhidrāti – 12,78
Recepti iesaka uztura speciāliste Liene Sondore un atbilžu portāls par veselību www.msdpacientiem.lv.
Receptes cukura diabēta slimniekiemBēru mielastsApelsīniBrūnais cukursSkābēti kāpostiĶimenesDārzeņu ēdieniviegliMārtiņdienas cienastsLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit