http://msdpacientiem.lv/
Viegls un gards biezpiena un bezpiedevu jogurta krēms, kas papildināts ar aprikožu mērci. Deserts piemērots arī cukura diabēta slimniekiem, norāda receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gRicota biezpiens150 mlbezpiedevu jogurts15 mlrums vai konjaks (var izmantot arī kādu konditorijas esenci)400 gkonservētas aprikozes savā sulā1 TKvaniļas cukurs0.5 rīvēta apelsīna miziņa želatīns2 ĒKmandeļu skaidiņas

Pagatavošana

1

Želatīnu uzbriedina ūdenī. Biezpienu sajauc ar svaigo jogurtu. Pievieno rīvēto apelsīna miziņu, vaniļas cukuru, rumu vai konjaku un samaisa.

2

Želatīnu izšķīdina ūdens peldē un pievieno krēmam. Samaisa un liek porciju trauciņos. Trauciņus liek ledusskapī.

3

Aprikozes izņem no kompota šķidruma un notecina. Sablendē. Mandeļu skaidiņas uz sausas pannas viegli apgrauzdē.

4

Desertu pārlej ar aprikožu mērci un dekorē ar mandeļu skaidiņām.

Vienā porcijā – 61,5 kcal; Olbaltumvielas – 7,3; Tauki-2,7; Ogļhidrāti – 1,85

Recepti sagatavojusi uztura speciāliste Liene Sondore un jautājumu un atbilžu portāls par veselību www.msdpacientiem.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!