8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
200 gRicota biezpiens150 mlbezpiedevu jogurts15 mlrums vai konjaks (var izmantot arī kādu konditorijas esenci)400 gkonservētas aprikozes savā sulā1 TKvaniļas cukurs0.5 rīvēta apelsīna miziņa želatīns2 ĒKmandeļu skaidiņas
Pagatavošana
1
Želatīnu uzbriedina ūdenī. Biezpienu sajauc ar svaigo jogurtu. Pievieno rīvēto apelsīna miziņu, vaniļas cukuru, rumu vai konjaku un samaisa.
2
Želatīnu izšķīdina ūdens peldē un pievieno krēmam. Samaisa un liek porciju trauciņos. Trauciņus liek ledusskapī.
3
Aprikozes izņem no kompota šķidruma un notecina. Sablendē. Mandeļu skaidiņas uz sausas pannas viegli apgrauzdē.
4
Desertu pārlej ar aprikožu mērci un dekorē ar mandeļu skaidiņām.
Vienā porcijā – 61,5 kcal; Olbaltumvielas – 7,3; Tauki-2,7; Ogļhidrāti – 1,85
Recepti sagatavojusi uztura speciāliste Liene Sondore un jautājumu un atbilžu portāls par veselību www.msdpacientiem.lv.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit